неділя, 15 листопада 2015 р.

КОМІСІЇ УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ ТА ЇХ ФУНКЦІЇ

Картинки по запросу анімації про посмішку
КОМІСІЇ УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ ТА ЇХ ФУНКЦІЇ

             Комісія з питань захисту прав дітей та допомоги у проблемних 
                                                   ситуаціях
1 Проводити постійну просвітницьку роботу з питань вивчення прав дитини відповідно до статей Конвенції ООН про права дитини, законів України. Вчити правильно знаходити шляхи захисту своїх прав та інтересів.
1.     Організувати роботу психологічних та правових консультаційних пунктів.
2.     Налагодити співпрацю:
- з державними структурами: управлінням у справах дітей, сім’ї та молоді, службою у справах неповнолітніх, соціальною службою молоді,  кримінальною міліцією у справах неповнолітніх та ін.;
-         зі спеціалістами: юристами, лікарями, психологами, педагогами та ін.;.
3.     Створити банк методичних розробок та рекомендацій щодо питань правового виховання та профілактики проблемних ситуацій у дітей та підлітків, а також різноманітних матеріалів для підготовки та проведення дискусій, ток-шоу, КВН, брейн-рингів, спільних круглих столів дітей з батьками, вчителями, представниками різних державних структур тощо.
4.     Готувати, підтримувати та реалізовувати різноманітні проекти відповідно до напряму діяльності комісії.
5.     Постійно проводити соціологічні дослідження і виявляти найвагоміші проблеми дітей різного віку для проведення з ними необхідної роботи та надання потрібної інформаційної чи іншої (по можливості) допомоги.
6.     Постійно приділяти увагу дітям сиротам, дітям з обмеженими можливостями, дітям із багатодітних та малозабезпечених сімей, а також талановитим і творчо обдарованим.
7.     Організувати висвітлення роботи комісії, ведення розмов та дискусій на сторінках  шкільної  та районної газет.


                          Комісія з питань загальної та додаткової  освіти
1.     Брати активну участь в організації та проведенні предметних тижнів, олімпіад, конференцій. Відзначати найактивніших учасників та переможців.
2.     Проводити соціологічні дослідження серед учнів, учителів та батьків з проблемних питань навчання та організації навчального процесу, перспективи здобуття подальшої освіти, необхідності отримання в даний час позашкільної освіти та взаємовідносин між вчителями та учнями.
3.     Налагоджувати співпрацю з управлінням освіти, БДТЮ. Знаходити спільні шляхи вирішення проблем, які існують у системі освіти. Організовувати і проводити диспути, круглі столи та конференції з даного питання.
4.     Організовувати проведення тематичних модульних спецкурсів, семінарів та тренінгів з питань, які не входять до шкільних програм.

                             Комісія з питань преси та інформації.
1.     Створити інформаційну базу даних, необхідних для діяльності кожної комісії ради дітей. Постійно працювати над поновленням матеріалів.
2.     Відповідним чином оформлювати та відправляти адресатам вихідну документацію (інформаційні листи) про діяльність кожної комісії та ради дітей у цілому.
3.     Налагодити шляхи отримання інформації про оголошені конкурси, семінари і конференції, фестивалі, свята, місце та умови їх проведення.
4.     Налагоджувати зв’язки та співпрацю з редакцією газети « Новий день»та «Освіта Буковини».
5.     Випуск тематичних стінгазет. Раз у два місяца – випуск шкільної газети
 «    Шкільний вернісаж»

                    Комісія з питань  спорту та здорового способу життя
1.Організувати серед дітей просвітницькі акції щодо небезпеки формування залежності від комп’ютерних ігор, гральних автоматів тощо.
2.Організувати просвітницьку роботу спільно зі структурами охорони здоров’я стосовно напряму профілактики та захисту під час поширення таких захворювань, як: грип, туберкульоз, кишкові інфекції тощо.
1.     Сприяти профілактиці раннього статевого життя, материнства у шкільному віці та подібних проблемних питань.
2.     Проводити необхідні опитування, анкетування та соціологічні дослідження. Результати такої роботи передавати відповідним структурам чи організаціям.
3.     Налагодити співпрацю зі спортивними школами,  тур- центром , лікарями та психологами для спільного проведення акцій, заходів, спортивних і туристичних змагань тощо.
4.     Підготувати тренінги та проводити навчання членів даної комісії .
5.     Висвітлювати результати роботи комісії в засобах масової інформації.

                               Комісія з питань екології та краєзнавства
1.      Сприяти розвитку духовності дітей області, відчуття взаємозалежності людини і природи.
2.      Постійно проводити просвітницьку роботу з питань збереження навколишнього середовища, починаючи з території власного дому, навчального закладу, села і т.д.
3.      Налагодити співпрацю з відповідними владними та громадськими структурами. Укласти договори про співпрацю у проведенні акцій, заходів, суботників тощо.
4.      Заохочувати дітей до вивчення історії свого краю, малої батьківщини, шанобливо ставитися до місць ушанування пам’яті  людей та історичних подій.
5.      Сприяти результативній роботі з питань озеленення приміщень та подвір’їв, вулиць, парків .
6.      Організовувати та проводити різноманітні заходи (акції, свята та конкурси ,екскурсій) з теми екології навколишнього середовища.
7.      Висвітлювати роботу в засобах масової інформації.

                             Комісія з питань культури та дозвілля
1Зібрати банк методичних рекомендацій та сценаріїв проведення різноманітних заходів як ділового, так і розважального характеру.
3.     Постійно допомагати іншим комісіям у проведенні свят, фестивалів, конкурсів та зустрічей.
4.     Зібрати банк даних про творчо обдарованих дітей школи.
5.     Організувати різноманітні екскурсії.

Комісія з питань роботи з дітьми молодшого та середнього шкільного
                                                            віку
1.     Організувати навчання старшокласників, що мають бажання працювати з дітьми молодшого та середнього шкільного віку з питань організації їх діяльності у позаурочний час та роботи їх органів самоврядування.

Підготувати та провести різноманітні заходи, свята,розваги,ігри

Немає коментарів:

Дописати коментар