вівторок, 10 листопада 2015 р.

Безпека дитини

Картинки по запросу анімації про школу

Розкажіть дитині про правила поведінки з чужими людьми

НадрукуватиНадіслати електронною поштою
bezopasnost.jpgВажливо вчити дітей особистої безпеки, особливо коли вони залишаються одні й поруч може виявитися стороння людина. Університет штату Мічіган розробив пам'ятку для батьків, яка пропонує поради батькам щодо забезпечення особистої безпеки дитини:

• Замість того щоб пояснювати дитині в загальних рисах, якою має бути її поведінка з незнайомою людиною ("не розмовляй з незнайомцем", "не довіряй стороннім", "не ходи з чужими" тощо) необхідно бути більш конкретним. Якщо дитина загубилася, вона повинна знати, які конкретні дії вона повинна зробити: має знати свою адресу, кому зателефонувати, до кого звернутися тощо.

• Поясніть дитині, що не можна нічого приймати від незнайомої людини.

• Поясніть, що дитина не повинна йти поруч з машинами, ні на одну секунду вона не повинна зупинятися біля машини незнайомця.

• Поясніть дитині, о вона не має надавати допомогу незнайомцям. Для цього є дорослі.  Зараз дуже поширено викрадання дітей під приводом допомоги знайти кішку або собаку, викрадачі інсценують ситуації, в ході яких просять допомоги у дітей: знайти або подати котика, який вибіг з машини.

• Поясніть малюкові, що навіть якщо незнайомець назвав його по імені - це не означає що йому можна довіряти.

• Поясніть дитині, що вона не повинна довіряти людям, яких «начебто знає»: рознощик газет, кур'єр, двірник і т.д.

• Дитина не повинна довіряти людині, навіть якщо вона одягнений в форму міліції і показує їй документи. Діти знаходяться в тому віці, коли їм важко визначити, яка форма одягнена на людині і чи є форма справжньою.

• Дитина має також знати, що коли вона сама вдома, то двері відкривати нікому не можна. Навіть, якщо це хтось "знайомий": друг батька, листоноша тощо.  


Якщо дитина навчиться виконувати ці правила - це допоможе уникнути небезпечних ситуацій з незнайомими людьми.

Немає коментарів:

Дописати коментар